Guld är en investering som allt fler bör göra, faktum är att guld kan stiga väldigt mycket i värde och genom att köpa och sälja guld under rätt perioder kan man göra en liten förmögenhet. Det är tryggare att ha en guldklimp hemma än det är att ha pengar på banken idag och man bör räkna med att det värsta alltid kan hända och därmed vara förberedd. Här kan du läsa mer om att både köpa och sälja guld som en investering.

Om man har dåligt med pengar så kan man som exempel sälja sina guldsmycken, du har sannolikt en hel del smycken som du inte använder hemma. De kanske är trasiga eller omoderna, en del har guldskrot från tänderna med mera. Om du har detta så har du en liten förmögenhet som bara ligger, när du säljer guldet så spelar det ingen roll om dina smycken är trasiga eller omoderna. Det är nämligen vikten som räknas och du kan få mycket mer för smyckena än du faktiskt tror.

Detsamma gäller när du vill köpa guld, ju oroligare det blir i världen desto viktigare är det att man säkrar sin ekonomi på flera olika sätt. Detta kan du göra som exempel genom att köpa guld, guld kommer alltid vara eftertraktat och aldrig bli värdelöst. Därför kan du känna dig trygg med att köpa guld som en investering. Förvara det sedan på en trygg plats och sälj det i osäkra tider när du är i behov av pengar, säkrare än pengar på banken.