send-and-selling-of-gold-by-mailDet finns mycket att tänka på när man vill sälja sitt guld och guldsmycken. Idag finns det väldigt många smyckesaffärer och butiker som mer än gärna köper guld, men det finns även en hel del internetbutiker som erbjuder samma typ av tjänst.

Något av det absolut första man bör tänka på innan man säljer sitt guld är att ha koll på hur guldkursen ligger till för stunden. Guldkursen är något som kan variera rätt kraftigt och bestäms efter prisindex, som i sin tur regleras efter hur pass efterfrågat den ädla metallen är. Däremot kan guldkursen också bestämmas utifrån den egna köparen som kan välja hur stor vinst de själva tycker är rimlig.

Eftersom fler och fler börjar använda sig av internet och posten för at sälja sitt guld kan det vara en bra idé att kolla upp alla det olika kampanjer som faktiskt finns att använda sig av. Vissa guldhandlare väljer att erbjuda sina kunder en mycket bra guldkurs om du säljer ditt guld inom en specifik tid, eller om du använder dig av posten till exempel. Med det sagt kan man därför påstå att man faktiskt kan få ett bättre och högre pris på sitt guld om man väljer den “snabba” vägen via post.

Att sälja guld är något som ska kännas bra och inte göra en nervös över att det ska komma bort eller att man inte ska få några pengar utbetalda. När man skickar något med stort värde via post ska man inte sträva efter den högsta guldkursen, utan lägga mer fokus på att en hög säkerhet kan garanteras. När du använder dig av posten som alternativ måste du därför se till att du skickar med rekommenderat brev och att brevet även är försäkrat, gärna upp till 100.000 kronor. Då kan du med säkerhet känna dig trygg i att du inte kommer förlora något om brevet skulle komma bort.